Direktlänk till inlägg 16 december 2009
Sitter och tar en öl på hotellet.
De flesta ha åkt hem, mitt tåg går inte förrän 20.52
På beslutsmötet idag hände inga uppseendeväckande saker.
Projekten blir bättre och bättre.
T.ex ett som skulle rusta kvinnliga företagare och förbereda andra kvinnor för att starta företag.
Ett lovvärt projekt med Värmland och Hedemark som projektägare.
Ett annat projekt handlade om att få invandrare och befintliga företag att passa ihop, hur invandrares, många gånger, speciella kompetenser skulle kunna tas i bruk(bl.a. språk och kulturförståelse).
7 projekt hamnade under klubban.
Vi fick var sin bricka och några glas, sedan var det verkstad.
I går eftermiddag besökte vi Ås bygdegård för att ta del av ett gränsöverskridande matprojekt "Söka gammalt skapa nytt", mellan Jämtland och Trönderlagene.
Svensk projektägare var Eldrimer.
Vi fick hålla "matverkstad", liknade närmast en vinprovning.
Öl, speket kött och ost ingick i utrustningen.
Det är påfallande, vad gott hantverksmat smakar.
Inget insprutat vatten eller saltlösning, allt framställt utan tillsatser.
Jag har lite svårt för getost, men det får jag skylla mig själv.
Hantverksmat är inget specifikt Jämtländskt, men däremot är maten i Jämtland unik.
Precis som alla mathantverkare som ingår i "Västsvensk mersmak" med bl.a Sjuhäradsmat som underavdelning.
Efterfrågan på naturlig mat är redan stor och kommer att öka lavinartat.
Om man tar bort vad man får betala för saltlösning och vatten i fabriksmaten, så är den inte speciellt mycket dyrare.
Kanske ett par chipspåsar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|