nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2012

Jonas Sjöstedt tillbaka i Bollebygd.

Av Flanören utmed Tolken - 19 oktober 2012 07:36

 


Jonas Sjöstedt besökte Sjuhäradsbygden i går.

Han träffade 350 elever på Bäckängsgymnasiet. Många frågor och diskussion. han hade det inte så svettigt. Som han sa; nu är ju så många ungdommar vänster, att man får leta efter de andra. De fanns och kom till tals.

Utav en tillfällighet träffade jag jan Lindsten gammal murvel på Borås Tidning. Han hade följt Jonas och varit på presskonferens. Imponerad som han var av Jonas, konstaterade han att inget är för svårt för honom.


I går kväll var det återträff i Bollebygd.

Senast han var där, var inför Eurovalet. Jonas påpekade stolt, att 63% av Bollebygdsborna röstade för fortsatt krona.

I sitt tal, inför den mycket stora publiken, återkom han flera gånger till, hur mycket bättre Europa hade mått om man gjort som Bollebygdsborna.

För en gammal EU-parlamentariker, så var det ju hemmaplan att tala om krisen för Euron och Europapolitiken. Det är verkligen hans hemmaplan och det liknar en varm kniv genom smör.

Ronny Eriksson, komikern från Piteå, citerades i sin syn på en centralbank i Europa och samordnad finanspolitik. "Det är som att värma upp Europa och bara ha en termostat"! Tyskland mår bra, för där sitter termostaten, men andra får för kallt eller för varmt.


Vinster i vården och utförsäljningarna av skola, sjukvård och omsorg är en viktig fråga för Vänsterpartiet. V är ensamma om att föra en konsekent poltik för en offentlig sammanhållen verksamhet på de här områdena.

Det är inte längre små personalkooperativ eller intresseföreningar som driver friskolor, sjukvård, äldre-eller barnomsorg, utan riskkapitalbolag, som köper och säljer från sina skyddsrum i skatteparadisen.


Jonas uppehöll sig länge vid bostadbyggande, infrastrukturinvesteringar och annan klimatpositiv verksamhet.

Han hade inga problem att finansiera. Ingen sänkning av bolagsskatt och krogmoms gav sköna miljarder att framtidssatsa för.

Sänkt bolagsskatt ger ju inga nya jobb, men däremot 20 miljarder högre vinst för storbankerna. SCB har tagit fram att sysselsättningen har minskat med 2,5% i resturangbranchen sedan krogmomsen sänktes. har inte blivit några nya jobb där heller.

Mötet avslutades med frågor och diskussion, som blev så livlig, att Jonas blev tvungen att bryta, för han hade en tågtid i Göteborg att passa.

Slutbudskapet till Bollebygdsborna blev, att engagera sig politiskt i Vänsterpartiet, så ska vi gemensamt vrida rätt och gå gramåt.


 
 
skånepågen

skånepågen

19 oktober 2012 10:51

Ni har en bra partiledare. Även om man inte håller med allt vad han säger så inger han förtroende. Nog så viktigt i en för övrigt salig blandning av partiledare. Han kan axla Gudruns kunnighet som politiker. Synd att spriten stoppade henne, för en sådan kraft som hon har får man leta efter. Men om någon ska ta upp tråden så är det just Jonas. Så går i alla fall mina tankar.

http://aake.bloggagratis.se

Flanören utmed Tolken

19 oktober 2012 11:36

Jo vi är nöjda med Jonas. Ja, hade han varit ordförande inför valet 2010, hade vi nog haft en rödgrön regering.
Han är otroligt duktig på att prata så folk förstår, vilket han fick beröm av publiken för i går.
Han har den där egenskapen, som kan få borgerliga väljare att förstå att de hamnat på fel sida.

 
Gubbfan

Gubbfan

20 oktober 2012 00:34

Han inger verkligen förtroende.
Men jag är kanske redan för "frälst" så jag kanske inte är objektiv.

men det jag funderar över är skolfrågorna. Det där med att friskolor ägs av riskkapitalet.
Jag vet inte om det finns några skolor som drivs av kooperativ eller liknande längre.
Dock vet jag att det finns en skolkoncern som är privat och svenskägd.
Det är Jensen Education som ägs till hundra procent av Håkan Jensen, en fd tävlingscyklist.
Även om jag inte gillar privata skolor av princip så förefaller den vara välskött och omtyckt. Vi skall nog inte generalisera för mycket utan erkänna att allt privat nödvändigtvis inte behöver vara som Lundsberg m fl.
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när vi debatterar närighetens intåg i det som borde vara fredat.
Men kika på Håkan Jensens lilla skolkoncern. Det finns nog en del på nätet om den. Som jag ser det kan den kanske användas som slagträ mot oss.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Flanören utmed Tolken

20 oktober 2012 05:52

Primärt är det inte ägandet i sig, utan att göra vinster och framför allt dra i väg med pengarna till skatteparadis, som V skjuter på.
Jonas var noga med att tala om detta. Kooperativ, stiftelser m.fl kan vara goda alternativ, men problemet är att de låter sig köpas upp av riskkapitalister, förr eller senare.
Vinstmarginalerna i skola, vård och omsorg är betydligt högre än i näringslivet i övrigt.
Marknadsmekanismerna är i många fall obefintliga.
Var, utom kanske i ren storstad, kan det ligga två sjukhus bredvid varandra och konkurera?
Ha det bra.

 
Gubbfan

Gubbfan

20 oktober 2012 10:05

OK
Jag håller med.
Vad jag ville komma till var att alltför många kommunala skolor sköts illa, därför att man belastas med inkompetenta tjänstemän och politiker i kommunerna. Politiker, som i min kommun t ex, hellre vill satsa på ett fint kulturhus än att satsa på skolan. När man gör något så köper man in en massa bärbara datorer och tror att en dator till varje elev eller en ipad till varje förskolebarn löser några problem.
I stället skall man satsa på att ha en massa vuxna runt barnen som vid sidan om lokalvård matlagning osv ser barnen och får ge sig tid med barnen.
Men nej, in med entreprenörer som knappt hinner städa ungarnas toaletter än mindre klassrum och korridorer. Bolagiserar underhållet av lokalerna så att det blir sunkit till tusen.
Jag tror att en av välfärdens problem ligger i alltför många offentliga tjänstemän och politiker som förläst sig på företagsekonomi och som framför allt värnar sina respektive tjänster.

OK, jag förenklar men min oro över ett samhälle som ekonomiserats och som hyller kapitalbildning är stor.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Flanören utmed Tolken

20 oktober 2012 10:12

På pricken. Tyvärr har offentlig verksamhet gått ner sig därför att tillskyndarna, om än i all välmening, försvarat allt och inte velat se problem.
När man väl började se problemen, skulle man "göra som i näringslivet"
Vi får väl hoppas att vi i Marxistisk mening kommer in i nån sorts antitesutveckling.
Verkar som att det håller på att växa fram en generation som vänt borgarnas ledarsidor ryggen och formulerar problemen i sociala media, där Timbro har svårt att komma åt dem.
Inte minst är det yrkesverksamma kollegor till dig som ser denna framväxt.
Sen handlar det om att klara organiseringen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards