Direktlänk till inlägg 26 november 2009
Sedan någon vecka tillbaka så var dagen planerad som den första av några bakdagar.
Surdegen står i kylen, färdig att använda.
Idag, eller egentligen med början i går, bakade vi Skånsk kavring och ett stort vitt bröd, med lite fullkorn i.
Uppfärskad surdeg till det vita brödet och en skållning till Kavringen tog sin början redan i går.
Kavringen enligt recept från Jan Hedh på Olov Wiktors bageri och det vita brödet efter recept från Martin.
Helt nygräddade kavringar, smörade och i förgrunden halva skivor av Martins stora bröd. Med goda ögon kan man se att jag vikt in degen mjölad, innan den åkte i jäskorgen..
Man får inte ha brått, det vita brödet började jag med kl 9.00 i morse och tog ut det ur ugnen kl 14.30
Kavringen började jag med vid halvelva tiden och var färdiggräddad 18.15
Men vilket bröd!
I morgon blir det ett grovt fruktbröd och ett vitlöksbröd.
Därefter gör jag levain på resten av surdegen, blir enormt goda saftiga bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|