nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 1 november 2016

Städslat matlag

Av Flanören utmed Tolken - 1 november 2016 11:39

Tisdag, matlagningsgrupp i PRO.

Vi har gjort så pass bra ifrån oss, att vi städslas till föreningens olika aktiviteter. Månadsträffar, Kvällsträffar och i kväll vinprovning.

Vi ska göra en Gulaschsoppa(klicka på länken, så får du receptet, som vi tredubblat) till 30 personer, med lite bröd och ost till. Låt vara att vi justerar receptet lite. tar hälften gröna Paprikor, för färgens skull. Vi mortlar dagsgammalt vitt bröd med chilifrukt, för kryddning och redning. Vi använder fond i stället för buljongtärningar, för smakens skull. Två boxar Robertssons Penfold står på Somelierens inköpslista, ska vara ett bra vin till Gulaschkryddningen. Annars kan det vara marigt med vin till mer kryddstarka rätter.


 

Perfekt råvara till Gulaschsoppan. Naturbetande, frigående boskap.


Vi har här hemma förberett köttet, 3 kg Högrev från Dalsjöfors slakteri via Coop Dalsjöfors, putsat, tärnat och kört i Crockpotten, så att det klarar sig med en timmes kokning, tillsammans med de andra ingridienserna.

Mest spännande ska det bli mer Portern, har alltid använt vitt vin. Körde i en halvliter tillsammans med köttet i Croc potten och det verkar lovande.

F.ö får vi nog krydda lite extra, eftersom man provat fyra sorters vin innan och smaklökarna har förmodligen fått sig en törn.

Vi ska prova fyra höstnyheter.

Vinprovningarna blir allt populärare. Vi kan bara ta 30 personer plus Somelieren. Den här gången står två på kö, två fick nej och avstod, tre ringde aldrig och anmälde när de hörde att det var fullt.

Vi får väl överväga, att byta till en större lokal. Den finns. DHR:s Ribbingsgården, som har gott om plats, bra kök och ett verksamt serveringstillstånd.

Vi får ta ett snack om det i kväll.

Varje gång vi ska göra lite större kok, så skänker jag en tacksamhetens tanke till hustrun. Hon har försett oss med ett par rostfria 10-litersgrytor, rostfri hink och ändamålsenliga redskap i övrigt. Lättdiskade och praktiska.

Vi slipper sleva upp soppa med matsked!

T.o.m köket i Träffpunkt Simonsland ligger klart på efterkälken. Senast, så smälte en slickepott, när vi skulle stryka ut Caramellsåsen. Stekpannorna blev "wokpannor" vid uppvärmning, men har på anmaning ersatts med högre kvalitet.

Förmodligen kacklar jag om vinprovningen i morgon.

Kackel- det höljudda läte, som en höna ger ifrån sig, för att tala om att hon värpt ett ägg.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards