Direktlänk till inlägg 3 augusti 2009
Kajsa Varg, vår gamla landskokerska, hade ett uttryck för att matlagning inte behöver vara så märkvärdigt;
"Man tager vad man haver", var hennes devis.
Ja, det regnar, hällregnar.
Vi ska få uppåt 30 mm.
Går ibland och tittar på regnmätaren, när kvoten kan tänkas vara fylld.
Vi har gjort en plan över våra blomsterland, numrerat växtarter.
74 st. bara framför huset mot vägen.
Och då är Timjan, Myntor, Tagetes, Rosor, Dahlior m fl. bara en art.
Det är ju vid den här tiden man kan börja dra slutsatser hur det skulle varit och åtgärda inför nästa år.
Vi har ätit pastarester, sen spagetti och köttfärssås härom dagen.
Tre sorters Basilika i växthuset, basilicum ocilicum, snart skördeklara. Grässtrået symboliserar den goda karaktären hos odlaren
Blandade i Pestosås, toppade med Parmesan, 4-årig, köpt i saluhallen i Florens. Garnerade med Pomedorino, småtomater.
Skulle vi köra bil?
Nej.
Då blir det husets vin.
Lantciabatta smakade alldeles utmärkt till.
Fångade upp den sista oljan och osten med brödet.
Livskvalitet!!!
Att göra ren tallriken med bröd lärde jag mig som liten på Nyt, min mors föräldrahem i Bolstad på Dalboslätten, av morbror Erik.
Men det skulle vara "kaka".
En bit bröd från brödkaka på vete och rågsikt.
Pestosåsen tar jag fram ur frysen.
2-3 gånger skördar jag Basilikorna och gör Pestosås för infrysning.
Ska man frysa, så gäller det bara att få ihop det, Parmesanost och olja kan man balansera när man ska använda såsen.
100 gram Pinjenötter/dl lätt packade Basilikablad.
Kör i mixer med osten och lite olja så det håller ihop.
Det är 15 mm kvar av regnet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|