nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 8 januari 2017

Svensk skidskjutning börjar bli roligt igen.

Av Flanören utmed Tolken - 8 januari 2017 17:38

Nu heter de inte Madalena, Anna-Carin eller Helena längre, utan Anna, Hanna, Chardine och Ingela, bl.a Bl.a., därför, att bredden på den svenska damtoppen har aldrig varit så stor tidigare.

Senaste namnet i raden är Chardine Sloof. Född i Holland, blev svensk medborgare 2015, trots att hon bott här sedan sexårsåldern.

Hon slog till i Oberhof, med en 10-de plats i sprint, följde upp med en 15:e plats i jaktstarten. Så bra att hon fick tävla i dagens masstart. Tillsammans med bl.a Anna Magnusson som kvalificerat sig med sin världscupplacering.

  De fortsatte att ånga på och blev 11:a och 15:de.

Vi har inte varit bortskämda de senaste åren, men nu ser det ut att vända.

Wolfgang Pichler, som bl.a tränade de tidigare nämnda stärnorna, hävdar att alla hans "pinglor" har kapacitet att ta sig in på top-10-placeringar. ( Pichlers "pinglor" är ett uttryck i skidskyttekretsar).

De ska blomma ut till OS nästa år.

Lite skillnad på inställning. De senaste årens Svenska representanter har varit nöjda med placeringar 35-40. Ungdommarna räds inte fan själv. Anna Magnusson hade en spurtfigt med t.e.x finska Mäkäreinen idag. Chardine Sloof, spurtade förbi två stycken i bästa Stina Nillson stil, i går.

Stina Nilsson, ja. Hon tog den där pallplatsen i Tour de ski, som hon siktat på. Hon vann fyra av sju lopp i touren. Och Kalla är på G, det kan bli ett riktigt trevligt VM i Finland. Inte minst stafetten, där Settlin och Wicken backar upp Stina och Kalla.

Skoj med svensk vinteridrott för närvarande, lika skoj att det sänds i SVT, vars Vinterstudio är outstanding.


Nu ligger isen igen, Lite tjockare efter ett par riktigt kalla nätter.

Tog en tur ner till sjön i morse, för att se med egna ögon.

Efter lite mildare några dagar så kommer kylan tillbaka och vi kommer förmodligen att ha fiskeis lagom till Världscupen på skidor i Ulricehamn.

Några cm till, så har vi fiskeis.  


Bilden på skidskyttetjerna snodde jag från Svenskt skidskyttes hemsida.

 

F.ö så var vi hos dottern och åt middag idag, tillsammans med barnbarnet Max och Cassandra. De har bara en månad kvar nu tills Zander ska födas. Magen börjar bli stor, men Cassandra är ganska nöjd med att det inte verkar bli en jätte. Hon och hennes syskon vägde mellan 4,5-5.5 kg!

F,ö smakade maten bra även om måltiden splittrades av damernas masstart i Oberhof.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards