nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 20 maj 2012

Medan jag pustar, så blir det ett inlägg.

Av Flanören utmed Tolken - 20 maj 2012 15:42

Pusta, vila, hämta andan.

 

Hustruns önskan uppfylld. Pallkragarna färdiga att besås. Till höger en rad Asterixpotatis.

Till väster om pallkragarna hitom Rabarberna, ska det ner 5-metersrader med Gul lök, Purjolök, Sockerrärter och vanliga Ärtor. Jorden grepvänds och krattas efter hand.

Ytterligare vänster ut, tre rader Astrar och längst till vänster, i det avsnittet, Vitkål. 12*8 meter ger ett hyggligt grönsaksland. Pumpor, Squash, och några fådda tidiga potatisar ska få plats. Utefter hela vänsterkanten(fotograferingsplatsen) ska där stå Dahlior.


Med strålande sol och varmt, så började aktiviteterna tidigt.

Känner mig faktiskt lite stressad. Finns en del som jag vill ha klart innan vi åker till Toscana på lördag.

Däremellan ska jag på möte i Vänersborg i morgon med regionveteranerna och till Oslo tisdag-onsdag på ÖK-möte med Interreg.

Hoppar PRO på torsdag, så ska det nog reda sig.


Började hos grannen i morse, för att fixa gräsklipparen. Drivningen ville inte. När jag gick därifrån, så ville drivningen, men den gick inte att stänga av. Blir att lyfta bakhjulen i stället. Var lite för vått i det nu ganska höga gräset, så det får bli kvällsjobb, klippningen.

Hustrun har i flera år velat odla i pallkragar. Vi åkte till mitt gamla jobb på Parker Hannifin och utnyttjade gamla kontakter. 12 pallkragar, helpall och även några lastpallar åkte upp på den nybesiktigade kärran.


Började med att grepvända och kratta igenom jorden där pallarna skulle stå.

Lastade i jord från det som ska bli gångar och en kärra kompost i varje krage, så är det odlingsbart.

Algomin och hönsgödsel ska nog få fart på växtbarheten.

Efter att vi pustat och ätit så är det dags att så.

Morötter(hel krage), Sallad(hel krage), Rädisor,Salladslök, Dill och Persilja ska ner om en stund. Avslutningsvis så sätter vi ett 20-tal Charlottenlökar.

Ska försöka få ner ett par löksorter och Purjolök i morgon. Sen kan det stå tills vi kommer hem igen.


       


       


    


I växthuset har det börjat röra på sig, inte klokt vad värmen gör.

De toppade Dahliorna börjar visa sidoskott och Vindruvsknoppen sticker fram

Vinbären har klarat sig från frosten, var lite orolig, men det ser ut att ha gått bra. Inga rödbruna klasar vad jag kan se.

Måste nämna hustruns stordåd. Vi har en c:a 15 meter lång Isophäck, växer huller om buller i en rabatt fram till huset. Hon har slitit med Oregano, Lupiner och olika gräsarter, men nu är det klart. Det har hon all heder av.

Öppen jord är vackert, men vägen dit kantas av slit.


 

Vi har skördat Rabarber flera gånger, till pajer, men det märks inte. Innan vi åker till Toscana, får det bli storskörd som åker in i frysen. Blandar bl.a Hallon respektive Jordgubbar med Rabarber till marmelad. Pröva det till blåmögelost och ni är fast.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards