Direktlänk till inlägg 28 juli 2009
Krusbärsmarmeladen blev lyckad. Nio fulla burkar och en halvfull att börja med.
Vi kokar den betydligt längre än vad det brukar stå i recepten.
Därför tillsätter vi ingenting, bara bär och socker. Marmeladen blir fast, så man kan skära den i bitar.
Rinnande marmelad är inte roligt.
Men det hände något intressant.
Ju längre marmeladsmeten kokade så tilltog en röd färg.
Det var ju gröna bär.
Korinterna ger ingen röd färg.
Den blev vacker inte tu tal om det, men lite lustigt.
Tre av burkarna är lite mindre, gebortburkar.
I kväll eller i morgon, beroende på väder så ska vi koka Hallon/Rabarbermarmelad.
Vi brukar koka så mycket att det räcker lite längre än ett år.
Oftast går vi runt på 6-7 sorter.
Minnesvärt marmeladkok
Marmeladkoket vi kommer ihåg, är det på färska Fikon.
Vi hade varit några dagar i Paris.
Utanför Bon Marche vid T-banestationen Sevre Babylon, stod en kille och sålde Fikon.
Vi köpte 3 kg.
Hur skulle vi få hem dom välbehållna?
Jo, vi hade varit på Dehillerins, en köksredskapsaffär och införskaffat några grytor.
Hustrun, med fasta steg mot köksredskapen, största proffsbutiken i Paris
Vi fyllde grytorna med Fikon och de kom i god kondition hem till den väntande kokkärlet.
Den marmeladen har vi någon burk kvar av ännu.
Det har blivit ostmarmeladen nummer ett.
I tillegg, som Norrmännen säger, blev det över 10 liter Hallon idag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|