nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 15 september 2014

Förvirrande, bittert och tråkigt, trots seger.

Av Flanören utmed Tolken - 15 september 2014 11:12

Allt känns bara konstigt. Resultaten blev inte bättre ju längre man väntade i natt. Jo egentligen.

För V:s del, så gör vi ett betydligt bättre Region-och Kommunval. V ökar med 50%! I VG-södra, Sjuhäradsbygden alltså, i regionvalet och V tar 4 nya mandat i regionen. I Borås kommun blir det ytterligare ett V-mandat.

Det är tydligt, både lokalt och centralt, att V fått betala hela Fi:s framgång, utan att det ledde till absolut rödgrön majoritet. Surt.

Men det allt överskuggande, är SD:s stora ökning. Varken Valu eller opinionsmätningarna före valet, hade fångat upp detta.

Många SD-väljare skäms och vill inte uppge något, andra har ett tydligt outlaw-beteende och ställer sig utanför.

Vi har förhoppningsvis inte 13% aktiva rasister i Sverige, utan SD:s framgång får nog ses i ett annat perspektiv. Många av deras väljare är lågutbildade, i alla åldrar, som känner sig förbisprungna av utvecklingen. Söker enkla lösningar, ”det är invandrarnas fel”. ”Det var bättre förr”.

Ska man rycka undan jordmånen för SD, är det nog inte enbart ökad diskussion om invandring, som är lösningen. Däremot, ett massivt vuxenutbildningsprogram, med målsättningen att alla ska ha en funktionell utbildning som leder till jobb och ett bättre liv. Det är i utanförskapets sura mylla som SD sår och skördar. Utan den så kan Åkesson få börja titta uppåt på 4-%-spärren.

Det blir knepigt med majoritetsbildningarna på många håll.

På riksplanet, ser jag ingen annan lösning, än att de rödgröna får lägga en budget, som faller. Sen får C och Fp ett ultimatum; ställ upp eller det blir nyval. Borgarna som är i utförsbacken vill inte ha ytterligare förstärkning av den rörelsen. Ingen vill att SD, varken ska växa mer eller få inflytande.

Fp verkar ha fattat detta redan, medan det kan ta lite längre tid för Maramöa. Hon ”tjivs ju så fint med Fjedjik Jainfält”. Separationsångest, är dock bara en fråga om tid.

Tyvärr blir det nog fyra år, där de rödgröna styr, men med andras goda minne. Så har det varit både i regionen och Borås kommun de senaste 4 åren. Så var det i regionen under 10 år med S-Fp-C-majoriteten.

Minsta gemensamma nämnarens politik, handlar tyvärr mer om förvaltning än förändring.

Det är svårt att ens tänka på att ”gilla läget”.



 
 
Gubbfan

Gubbfan

15 september 2014 18:24

Nej inte går det att gilla läget.
Ett skitval på riksnivå!
I min valkrets, landsbygd, fanns ca 20% C, ca 20%socdem, ca 20% SD, ca 20%moderater. Resterande 20% delade vi andra partier på.
Min kunskap om utbildning och huruvida folk har alla hästar hemma hos befolkningen här gör att jag inte är övertygad om att de 20 procenten innehöll så många missnöjes/proteströster.
Alltför många tror på snorungarna hos SD.

Men som sagt, ingen ministerpost för V enligt Löfvén.
Eftersom Löfvén stängt dörren för V så ser jag ingen annan utväg än att man efter en del krumbukter kommer att "ta ansvar" för den besvärliga situationen och förhandla med den nya moderatledningen.
Löfvén är ju i grunden en borgare i ledning för ett borgerligt parti, vars främsta uppgift från början var att hålla de otäcka marxisterna borta, så det är inte omöjligt att vi hamnar där.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

16 september 2014 20:14

Jag hade också helst sett att S, V och MP fått egen majoritet tillsammans så Löfvén tvingats ta med båda i regeringen. Men som det blev så förstår jag honom. Utan V är det lättare för honom att få C och FP med på tåget. De säger ju nej ändå, än så länge, men om han haft med vänstern hade de sagt nej ända in i döden. Och det visste förstås Stefan redan innan. Och jag tror att sossarna är tillräckligt sugna på att få regera igen att de är beredda till vilken lösning som helst som stänger SD helt ute från makt. Långt före valet skrev jag att det inte alls är omöjligt att det blir en regering med sossar och moderater och kanske blir det där det landar till sist. S har ju gått rejält åt höger i många år medan moderutterna gått åt mitten. Så jag tycker nog att i praktisk politik så står M närmare S än vad både FP och C gör.
Ur led är tiden! Såväl Palme, Sträng och Erlander som Gösta Bohman roterar förmodligen ilsket i sina gravar...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Eva Trillian

Eva Trillian

18 september 2014 06:41

Gillar dina klara tankar kring hur det måste gå till för att få SD att titta uppåt på 4%-strecket - svar på många frågor är Folkbildning (något vi är bra på i Sverige - för en del).
Det blir en spännande höst - tror att det måste trollas med knäna i vissa kontor för att inte bli omval ... Vi får se!

http://provtyckningar.blogspot.se

Flanören utmed Tolken

18 september 2014 10:10

ja, det kommer inte att bli lätt. Lövden behöver mer än två knän att trolla med.
Är nog inga höga odds på nyval.
Ha det gôtt











 
margus

margus

2 oktober 2014 23:28

Urbota trist, är valresultatet. Lustigt nog ger det en tydlig bild av svenska folket: splittrat och veligt. Många resonerar så knepigt kring politik att man undrar om alla borde ha rösträtt (tyst min mun, får du socker).
Hade dock önskat Löfven en bättre start.

http://margus.bloggplatsen.se

Flanören utmed Tolken

3 oktober 2014 06:42

Ja, ser man vad de kommit fram till hittills, så är det mest viftande på svansen för borgarna.
Jag kan tycka, att det vore bättre att de la en riktig vänsterbudget, som man kan ta nyval på.
Känns som att alliansen kommer att hårdutnyttja sitt veto. Så kan vi inte ha det. Vad är det då för mening med att inneha regeringsmakten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards