nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 21 december 2014

Silly season i TV-branchen.

Av Flanören utmed Tolken - 21 december 2014 10:04

Såg på AB:s nätupplaga, att två journalister på Uppdrag granskning köpts över till TV 4. Janne Josefsson sprutar eld. "Nu är det krig"

TV4:s "Kalla fakta" har ju varit ganska rumphugget, lite myndighetsgnäll, men de stora Elefanterna har de inte vågat ge sig på. De kanske är annonsörer och man sågar ju inte av den gren man sitter på.

Uppdrag granskning har ju radat upp Kristaller i TV-galorna, TV4 har fått avundsjukt titta på.


Är inte säker på att detta ger TV4 nån större fördel. De får två skickliga journalister att kanske göra mer av det de redan gör.

Föreställ er att Kalla fakta skulle ha granskat t.ex Telia Sonera på det sätt som UG gjort. Många annonsmiljoner som flugit sin kos. Än mindre vågar de ge sig på välfärdsföretagen i skatteparadisen. Annonsmiljoner kan ta en annan väg.


Uppdrag gransknings framgångar beror ju naturligtvis till en del på landets skickligaste grävare ibland journalistkåren, men ännu mer, att man arbetar i ett fritt och oberoende företag, som inte behöver konsultera marknads-och ekonomiavdelningen, innan man tillåts göra ett program.

Lite grand, som när TV4 köpte Peter Jide från SVT-sporten.

Blev ingen succé, med reklamavbrott på upploppet i skidtävlingar.

Han håller  bl.a på med breadandbutter-program i TV4 idag. Popsen på SVT tar hem priserna. Samma priser som var vikta åt Jide, när han arbetade i en fri och oberoende television.

 Slutligen kan man ju också förstå, att de inte har det så lätt i köpekalerna. Blir sällan bedömda på sina egna meriter, utan hela tiden jämförda med SVT, en jämförelse som gör deras egen sits ganska obekväm.

Jag gör samma sak, när jag gnäller över dumma amerikaner och städfejk i SVT. De programmen hade jag hellre sett att nån av köpekanalerna hade haft. Det borde SVT hålla sig för goda, att sända.

SVT:s program är ofta stilrena och korrekta, medan reklamkanalerna satsar på bjäfs och tingeltangel. I motsats till reklampengarna, så är det kvalitetskrav på licenspengarna.

 
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

23 december 2014 10:35

Ledsamt att Josefsson säljer* sig till reklamkanalen, den orkar vi sällan med. Visste inte att det går till på det vis du beskriver...mony mony mony.

Ock så ska ni fira Jul i härrliga Skaune. Röstånga är fint och Söderåsen. Bodde 13 år på Linderödsåsen och hade Österlen som smultronställe.

Underbar julhelg önskas dig och familjen.

Kram från Skogsfrua

http://barasaras.bloggplatsen.se

Flanören utmed Tolken

23 december 2014 10:54

Nej, det är inte Josefsson som går till TV4, utan ett par ur hans redaktion. Illa nog.
Ha det gôtt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards