nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

V och fasa, 4%-gränsen är nära.

Av Flanören utmed Tolken - 29 juni 2011 14:44

Det är bistert för Vänsterpartiet nu. I en enskild mätning har man halkat under 4-%strecket. I en serie mätningar balanserar V farligt nära ättestupan.

Det är inget som har hänt nu. Den här utvecklingen började i samband med kongressen i Växjö 2000. Den blev uppmarschen för de s.k ”Hardliners” att ta över, efter den goda utveckling som partiet haft.

Kännetecknande för dagens partiledning, är att man inte kan formulera en enda offensiv tanke, utan bara förhålla sig till andra.

En inlärd åsiktsmaskin, som inte har några ambitioner på makt och inflytande. Inga ambitioner att påverka folks vardag, utan bara förhålla sig till vad andra bestämt.

Det har blivit viktigare att positionera sin egen person, se till att inget oförutsett händer som kan hota den egna positionen.

Ja, jag vet, det är hårda och fördömande ord, men jag har varit med i hela processen och även det som föregick ”förnyelsen” under 90-talet.

Hur skulle det vara annars? Varför reagerar inte den stora grupp 30-40-åringar, som finns i ledningen? Är det här, vad de vill lägga ned sin själ på?

Lars Ohly, har varit körd hela tiden, men de s.k Hardliners, hade tummen i ögat på honom och visste att han inte kunde ställa till med något, som störde deras ritningar.

Är det kört för V nu då?

Nej, långt därifrån. Men det måste till en rotfyllning, djupare än vad någon Dentist har kunnat drömma om.

En massa gammalt tankegods, som har funnits i garderoben sedan ryska revolutionen, måste en gång för alla tippas på historiens sophög.

En politik formas för människor, som inte står med mössan i näven inför greven eller brukspatronen, som har som lägsta utbildningsnivå, gymnasium, som kajkar på nätet, fixar en massa saker själva, behöver ingen som donar och ställer åt sig. Nikodemus i Hedebyborna är historia.

En ledning som borgar för att det inte blir några återfall. För mig är det självklart, att Jonas Sjöstedt ska bli näste partiledare, ju fortare desto bättre men tyvärr har han hårda motståndare i Nomenklaturan, en Nomenklatura som inte vill ha några förändringar som hotar den egna positionen. De vet att Jonas inte har användning för många av dem.


Men beror det inte på Håkan Juholt, att V kommer i skuggan?

Nej, för då skulle V ha närmat sig 15% när S gick kräftgång. Felet finns hos V själva, vilket ger goda möjligheter till förändring, med resultat. Det handlar helt enkelt om sjukdomsinsikt.

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

29 juni 2011 18:44

Jag tror att du har rätt.
Fast jag är hemskt orolig för att "gammelkommunisterna" inte släpper greppet.
De TROR så förtvivlat på sitt gamla sätt.
De VET så förtvivlat på sitt gamla sätt.
Och om de inte släpper greppet om partiet så är det nog kört är jag rädd.
Det är synd för ett starkt Vänsterparti behövs för en lugn samhällsutvecklings skull.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - Torsdag 18 april 18:09

  Översiktsbild, med Paprika och Chili i förgrunden, sedan Tomater, lite längre bort Basilika och så Tomater igen.   Igår var det dags för omplantering av det tidigr sådda. 11 sorters Tomater, 2 Paprika och 3 Chili. Därtill två sorters Basil...

Av Flanören utmed Tolken - Måndag 8 april 09:03


  Där låg de då och guppade. Den ena blev lite skraj och dök. Kom aldrig igen medan jag var kvar, trots att partnern ropade. Ska bli kul att följa dem. I övrigt är det lite dåligt med sjöfågel. Förmodligen blåsten som får dem att ta lä.   ...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 31 mars 10:29

Tomater, Chili och Paprika tuffar på. Nu har de sett dagens(articifiellt) ljus i fyra veckor. Lampan får höjas emellanåt, när bladen kommer för nära. En sort har varit lite trög, så det har blivit en lite sen omsådd. När tomaterna börjar mogna, så...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 17 mars 11:43

Är en stund kvar till de två sista loppen i VM. Hemma-VM och stora förväntningar på det svenska laget. Internt hade landslaget ett mål att ta en medalj, damstafetten låg bäst till. Det skulle vara den första på många år. Det har blivit tre! och...

Av Flanören utmed Tolken - Lördag 16 mars 21:14

  Hittade en sida på nätet, av en hobbyodlare, som sålde fröer väldigt billigt. Det är kulturarvssorter, på olika bevarandelistor. De har det gemensamt, att det inte är några hybrider och därmed kan man ta frön från de egna växterna och så åre...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ nabbsjuan med Blogkeen
Följ nabbsjuan med Bloglovin'

Kategori


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se