nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

V och fasa, 4%-gränsen är nära.

Av Flanören utmed Tolken - 29 juni 2011 14:44

Det är bistert för Vänsterpartiet nu. I en enskild mätning har man halkat under 4-%strecket. I en serie mätningar balanserar V farligt nära ättestupan.

Det är inget som har hänt nu. Den här utvecklingen började i samband med kongressen i Växjö 2000. Den blev uppmarschen för de s.k ”Hardliners” att ta över, efter den goda utveckling som partiet haft.

Kännetecknande för dagens partiledning, är att man inte kan formulera en enda offensiv tanke, utan bara förhålla sig till andra.

En inlärd åsiktsmaskin, som inte har några ambitioner på makt och inflytande. Inga ambitioner att påverka folks vardag, utan bara förhålla sig till vad andra bestämt.

Det har blivit viktigare att positionera sin egen person, se till att inget oförutsett händer som kan hota den egna positionen.

Ja, jag vet, det är hårda och fördömande ord, men jag har varit med i hela processen och även det som föregick ”förnyelsen” under 90-talet.

Hur skulle det vara annars? Varför reagerar inte den stora grupp 30-40-åringar, som finns i ledningen? Är det här, vad de vill lägga ned sin själ på?

Lars Ohly, har varit körd hela tiden, men de s.k Hardliners, hade tummen i ögat på honom och visste att han inte kunde ställa till med något, som störde deras ritningar.

Är det kört för V nu då?

Nej, långt därifrån. Men det måste till en rotfyllning, djupare än vad någon Dentist har kunnat drömma om.

En massa gammalt tankegods, som har funnits i garderoben sedan ryska revolutionen, måste en gång för alla tippas på historiens sophög.

En politik formas för människor, som inte står med mössan i näven inför greven eller brukspatronen, som har som lägsta utbildningsnivå, gymnasium, som kajkar på nätet, fixar en massa saker själva, behöver ingen som donar och ställer åt sig. Nikodemus i Hedebyborna är historia.

En ledning som borgar för att det inte blir några återfall. För mig är det självklart, att Jonas Sjöstedt ska bli näste partiledare, ju fortare desto bättre men tyvärr har han hårda motståndare i Nomenklaturan, en Nomenklatura som inte vill ha några förändringar som hotar den egna positionen. De vet att Jonas inte har användning för många av dem.


Men beror det inte på Håkan Juholt, att V kommer i skuggan?

Nej, för då skulle V ha närmat sig 15% när S gick kräftgång. Felet finns hos V själva, vilket ger goda möjligheter till förändring, med resultat. Det handlar helt enkelt om sjukdomsinsikt.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

29 juni 2011 18:44

Jag tror att du har rätt.
Fast jag är hemskt orolig för att "gammelkommunisterna" inte släpper greppet.
De TROR så förtvivlat på sitt gamla sätt.
De VET så förtvivlat på sitt gamla sätt.
Och om de inte släpper greppet om partiet så är det nog kört är jag rädd.
Det är synd för ett starkt Vänsterparti behövs för en lugn samhällsutvecklings skull.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards